Jučer na rukji sam imao slučaj s osobom koja je od svoje nane/majke dobila kao “zaštitu”,crveni konac (na slici) koji je nosila oko ruke,primjetno je da na koncu imamo dosta čvorova,osoba je ovaj konac nosila 5 godina kao narukvicu,a u zadnje 3 godine je imala povremene strahove i blaže oblike depresije,kao i ružne snove u zadnje vrijeme.
Sve u svemu,osobi sam savjetovao da koristi naučene terapije (3 sedmice) dok ne dodju kod mene na rukju,a za ovu narukvicu sam saznao tek jučer kad je došla na rukju.
Osoba nije imala gotovo nikakve reakcije na rukji koju sam učio dva puta u razmaku od 5 sati izmedju rukji.
Narukvica je skinuta,a pokazala je i ostale stvari koje je dobila od svoje majke/nane,poput ”tespiha” od neke vrste zrna,kao i “narukvicu” od nekog zelenog sjemena (ili bar liči na sjeme) sve sa nijetom da se “živi mirno u kući”,svakako neuspješna i zabranjena metoda dolaska do “mira u kući”.
Potrebno je napomenuti da na osnovu priče pacijenta,majka/nane nije htjela nikakvo zlo niti štetu svome unučetu,medjutim ovakva metoda je zabranjena i sličnih primjera imamo jako mnogo u Bosni.
Posebno kod ovog primjera jeste crveni konac sa čvorovima,ako znamo da se jako često sihr pravi na čvorove,takodje pored toga je poznato u našem narodu da se na djecu,domaće životinje kao i na neke druge stvari veže crveni konac ili neka druga vrsta tkanine kako bi se zaštitilo od uroka,što je neispravno.
Tako da je od ovih stvari ovaj crveni konac,najopasnij i svrstava se u kategoriju sihra-bijele magije jer ima i čvorove na sebi,pa zbog toga potpada pod “dobronamjerni sihr”,što je takodje zabranjeno i ima posljedice koje smo gore naveli,depresija,strahovi itd.
Konac kao i ostale stvari su uništene,a osoba je hvala Allahu u jako dobrom stanju.
🟢Savjet majkama koje imaju unučad jeste da mnogo dove za njih,da ih potiču da uče vjeru i da je praktikuju i da od Allaha traže zaštitu za njih i za sebe,a da se čuvaju “pobožnih” nani/majki koje “klanjaju” istiharu i “salijevaju strahu”.
Molim Allaha da naša srca i naše porodice ujedini na ispravnoj vjeri i razumjevanju.

Šerijatska Rukja-Quran Heilung-Ruqya