Pitanje: U braku sam 13 godina. Živim sa suprugom i dvoje djece. U zadnje vrijeme imam osječaj da me muž izbjegava, ne posvečuje mi pažnju kao prije. Uplašila sam se da nije našao drugu ženu s kojom se tajno viđa pa sam otišla iz neznjanja kod sihribaza. Zamolila sam da mi napravi zapis vezivanja, da bi mi muž posvetio više pažnje. Sihribaz je od mene tražio par dlaka sa glave moga muža. Zatim mi je dao da taj zapis stavim u jastuk na kojem muž spava. Od tada se on svake noći budi iz sna oko tri sata, galami, bude nervozan, te govori kako će se ubiti i da mu je sve dosadilo. Također, postaje nervozan svaki put kada čuje ezan. Šta savjetujete da radim?

Odgovor: Molim Allaha Uzvišenog da nas sačuva ne znanja, jer je to najveći neprijatelj čovjeku.
Kakve god insan da ima probleme ni na kraj pameti ne smije da ima takvu ideju. Morate biti svijesni da time nećete dobiti nikakvu naklonost vašeg muža.Veliki problemi mogu nastati kada osoba sazna da je njemu draga osoba uradila takav ne ljudski čin.

Savjetujem vam da se iskreno pokajete Allahu Uzvišenom onako kako to On Uzvišeni traži od nas I da to nikada više ne učinite bez obzira o kakvom stanju I situaciji se radi.
Molite Allaha Uzvišenog iskreno da vam oprosti I spusti Svoju milost na vas I vašu porodicu.Zbog alarmantnosti situacije skratit ću odgovor, te vam nužno savjetujem da u što kraćem vremenskom roku odete osobi koja ispravnom metodom liječi Kur’anom da pristupi učenju rukje I ako Allah Uzvišeni hoće pomogne vam svima I odagna vaše probleme od vas.U takvoj situaciji jako teško je osobu nagovoriti na ispravno liječenje, jer džinn ili džinni koji su u tijelu, a posebno džinn koji je zadužen za čuvanje sihra znaju šta ih čeka kada se rukja uči.S toga ne gubite vrijeme, a naravno ni nadu u Allahovu milost otiđite do ispravnog liječnika I on će voljom I uz pomoć Gospodara Uzvišenog proučiti rukju, pa I više ako bude potrebe i dati adekvatnu terapiju, a Allah najbolje zna.

Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Mirza Semić