U istinitost obećanja Uzvišenog Allaha u pogledu redovnog činjena istigrafa (traženja oprostora za učinjene grijehe) uvjerio se jedan vjernik sa Kosova koji je svoju priču napisao Saudinu Cokoji, vjeroučitelju iz Gornjeg Vakufa.Poruku prenosimo u cjelosti, uz redakcijsku obradu: “Bio sam pročitao tekst u vezi istigfara koji si napisao kako bračni par zajedno čini do 20 hiljada (istigfara) dnevno. Isto tako i ja sam odlučio da sa mojom suprugom zajedno (proučimo) preko 35 hiljada i evo mjesec dana radimo.
Bio sam bez posla od 15. januara ali od tada pa do 7 marta preko 1000 eura smo dobili plus sam se zaposlio i našao dobar posao koji je samo 3 sata dnevno a plata elhamdulillah dobra i 2 dana odmora sedmično.Zaista smo dobili do sad mnogo poklona, nevjerovatan jedan od njih je foto aparat cijene 1500 eura. Hvala Allahu na svemu. Vjeruj mi da istigfar djeluje baš onako kako je Allah obećao.
Imamo namjeru da nastavimo i dalje bez prestanka činiti istigfar. Zajedno sa suprugom koristim jedan aparat za brojanje i takav aparat sam poklonio i prijateljima i oni su počeli da praktikuju.
Hvala ti za inspirativni tekst koji si napisao, da te Allah nagradi.”

Priča je objavljena na Facebook profilu uvaženog profesora Cokoje.Praktični primjeri su motivacija svim vjernicima da ustraju u zikru – spominjanju i veličanju Uzvišenog Gospodara i da steknu velike koristi u svakodnevnom životu.

Akos.ba