Općinski sud u Čapljini je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) odredio jednomjesečni pritvor Boži Babiću (33) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Tužilaštvo HNK osumnjičenom Babiću stavlja na teret da je 16. novembra ove godine oko 18.30 sati u kući koja se nalazi u Dretelju u Čapljini, a u kojoj živi i njegova majka, nad oštećenom P. B. počinio ovo krivično djelo.

“On je obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, sa čime se oštećena nije saglasila, oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju je uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta. Tom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, usljed čega je zadobila tešku tjelesnu povredu, te osjetila veliki strah i uznemirenost”, navode iz Kantonalnog tužilaštva HNK.

Dalje se navodi da je Općinski sud u Čapljini ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Babiću, jer se isti krio i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

“Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog istog krivičnog djela izdržavao je i kaznu zatvora. Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Čapljina, PS Čapljina nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo”, istakli su iz Tužilaštva prenosi svjetlo-dunjaluka