Esselamu alejkum!!Poštovana braćo , stid me je i pitati ovo , al pošto me tuši i ubija , moram negdje .. Ja sam osoba koja je davno Allahu učinila teobu, kojoj je Allah prije više godina ukazao na pravi put elhamdulillah, bila sam toliko zahvalna Allahu na toj blagodati da sam pokušavala što više da učim i praktikujem naučeno. udata sam i imam dijecu.. međutim , šejtan me je zaokupio sa strane sa koje sam se najmanje nadala i od koje sam mislila da sam ja zaštićena i da se to meni ne bi nikad desilo.. u moj život upetljao se neočekivano i nesvijesno jedan čovijek .. mi se nismo ni vidjeli ni sreli. To je se desilo preko ovog prokletog chata, Previše mislim o njemu i znam da činim veliki veliki grijeh. Toliko me stid Allaha, meleka i ljudi da me je stid i tražiti oprosta od Allaha, stid me je više i namaz obaviti , bojim se svakog momenta da kad stanem u namaz samo što me grom nestrefi.. Zar griješnica kao ja ima još hrabrosti stati pred Allaha u namaz ! Brate, odgovori mi , uvijek sam se nadala u Allahovu milost, al ovaj put nesmijem na to ni da pomislim .. Imati čovjeka u kući a misliti o drugom .. osijećam se kao zinalučarka, možda i najvjerovatnije to po šerijatskog gledišta to već i jesam .. Osjećam se krivom i stid me mog čovijeka on ije to zaslužio jer je dobar i vijernik elhamdulillah i otac mojoj dijeci .. voli me, al posto ovaj prokleti dunjaluk traži para i time njegovo odsustvo.. ja sam bila dosta usamljena tako da je ovo bilo iz čiste samoće i dosade , nije se namijerno desilo.. Išlo je korak po korak.. od selam alejkum kako je sestro pa mijesecima tako dok se nije osijetilo više od toga.. halali brate na dužini ovog mog sramotnog pisma , slušala sam tvoj ders ” hidžab” .. pa me toliko ustrašilo da me stid više reci da sam muslimanka, bojim se da blatim ovu čistu vijeru, često pomislim , pa skini i taj hidžab što ga nosiš, nesramoti ovu vijeru ti nezaslužuješ da se zoveš muslimankom , vani pokrivena a u duši se toliko pokvarila .. brate odgovori mi što prije, skrati poruku znam da je preduga al nisam znala kako da objasnim u kraćim crtama moli Allaha da mi oprosti jer Allah prima dove od iskrenih vijernika kao što si ti i ostala braća slična tebi Allah da te nagradi i pomogne ,amin

ODGOVOR:Uzvišeni Allah kaže: ” Reci: O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili ne gubite nadu u Allahovu milost, Allah će sve grijehe oprostiti, On je taj koji mnogo oprašta i koji je milostiv.” Ez-Zumer, 53.Kada bi čovjek došao pred Allaha sa bilo kojim grijehom koga je počinio, zatim se pokajao, Allah bi mu to oprostio, jer je On od milostivih najmilostiviji. Veliko je zlo počiniti grijeh, međutim, još veće je zlo smatrati da Uzvišeni Allah neće oprostiti i gubiti nadu u Allahovu milost. Ako Uzvišeni oprašta onome koji se iskreno pokaje od širka i kufra, kako da ne oprosti ono što je manje od toga?!Cijenjena sestro u islamu, budući da si svjesna grijeha koji si počinila, ja se neću zadržavati na pojašnjenju ovog zločina počinjenog prema: Allahu, Islamu, tebi, tvome suprugu, tvojoj djeci, a i nevaljalom čat – prijatelju. Ti se, kao prvo, trebaš iskreno pokajati svome Gospodaru i čvrsto odlučiti da nećeš više nikada ni pomisliti da učiniš tako nešto. Zatim trebaš odjaviti internet i nije ti dozvoljeno da se približavas internetu nikada više, jer muslimana (u ovome slučaju muslimanku) ne smije ujesti zmija dva puta iz iste rupe. Zatim čini dobročinstvo svome plemenitom mužu mnogo više nego što si to činila ranije, jer si zakinula njegovo najintimnije pravo. Što se tiče tvojih riječi da se osjećas kao nemoralnica, kažemo: Počinjeno djelo se ne tretira nemoralom, jer se nije desio sami čin nemorala, ali ostaje ono što je Poslanik, s.a.v.s., rekao da oko čini blud i da je blud oka gledanje, da uho čini blud i da je blud uha slušanje … zatim to stidno mjesto negira ili potvrdi.

U svakom slučaju čini dovu Allahu da ti oprosti i ne gubi nadu u Allahovu milost, jer bi gubljenje nade u Allahovu milost bilo mnogo gore od počinjenog djela. Molim Allaha da ti oprosti tvoje prestupe, da te učini iskrenom suprugom i najboljom majkom i da ti Džennet konačnim boravištem učini. Amin!

Mr. Safet K. Kewser.eu