Zvaničnici Republike Srpske i Srbije, delegacije i predstavnici organizacija proisteklih iz proteklog rata položili su danas vijence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali počast za, kako navode iz Vlade RS, 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču. Tim povodom ponovo objavljujemo zaista logično pitanje koje je urednik portala Senzor.ba, Muhamed Mahmutović, postavio sinu ratnog zločinca Ratka Mladića.

“Govorite stalno o hiljadama srpskih žrtava, gdje su vam groblja?”, jednostavno je upitao Mahmutović. Pogledajte kako je to izgledalo:

Nakon presude na doživotni zatvor ratnom zločincu Ratku Mladiću, njegov tim advokata i porodica su održali pres konferenciju za preko pet stotina novinara iz cijelog svijeta. Bile su to pripremljene laži i obmane i sve je išlo po planu, dok se nije umješao novinar Muhamed Mahmutović, glavni urednik portala Senzor.ba, sa vrlo direktnim i neugodnim pitanjima, na koja nisu imali odgovore.

Bilo je riječi o “dvanaest hiljada mudžahedina” koji su “pobili tri i pol hiljade Srba”, prije nego je počeo genocid. Novinar ih je pitao, gdje su im groblja tih žrtava. Zatim o nekakvom dogovoru Bila Klintona i Alije Izetbegovića u smislu “ako bude pet hiljada žrtava, bit će intervencija NATO…” Novinar im je postavio vrlo jednostavno pitanje. Zašto ste vi poslušali “taj dogovor” i je li vama bilo pametno pobiti deset hiljada ljudi, kako bi se ispunio plan Izetbegovića i Klintona?

Video pogledajte OVDJE piše senzor.ba