Mladi košarkaši Bihaća (konkurencija minibasket) poraženi su od Bratstva iz Bosanske Krupe sa 43:48, a u domaćem timu se našao dječak Davud Halilović iako mu je istog dana preminula majka.

Dječak (11) je i pored tragičnog događaja insitirao da bude dio tima u tom meču kako je saopšteno iz kluba.

“Neposredno prije samog početka utakmice, trener domaće ekipe je saznao za tu informaciju, te je u svlačionici pred svima saopćio šta se desilo.

Trener je pružio podršku mladom košarkašu, zajedno su plakali, ali i svi ostali mladi košarkaši koji su se nalazili u svlačionici nisu mogli suspregnuti suze i dali su podršku našem Davudu.

Davudu je uručena kapitenska traka, te mu je obećano da ćemo svi skupa zajedničkim snagama dati sve od sebe i da ćemo utakmicu odigrati za njega i njegovu mamu, odnosno za njegovu porodicu.

Poslije toga smo izašli na teren i pokušali ostvariti pobjedu, ali nažalost nismo bili psihički na visini zadatka s obzirom da je ovo bilo pretjerano teško za djecu od 9-10-11 godina.

Ne umanjujemo uspjeh KK Bratstvo, čak štoviše im čestitamo. Ali imati takvu hrabrost i izaći na teren i pritom insistirati da želiš da igraš pod takvim okolnostima je jedinstven slučaj u sportu, bar kod nas.

Inače, Davud Halilović je sin od Aladina Halilovića koji je dugi niz godina igrao i branio boje KK Bihać. Stričevi su mu Alen Halilović, koji je također igrao za naš klub dugi niz godina i Izet Halilović koji je u posljednjih nekoliko godina kapiten našeg seniorskog tima.

Mnogo su Halilovići dali za sport, za košarku u gradu Bihaću. Ovim putem želimo cijeloj porodici Halilović izjaviti iskreno saučešće, neka je Izeti Halilović vječni rahmet, te želimo porodici Halilović, da i u ovim teškim vremenima budu što jači i da zajednički ovo sve prebrode”, napisao je KK Bihać na Facebooku.

N1