Admir Kaltak je čovjek velikih moralnih i ljudskih kvaliteta. Ljubav prema rodnim Hambarinama, raji u gradovima širom države i fudbalskoj reprezentaciji BiH, dokazao je milion puta.

Uz podršku prijatelja pokrenuo je akciju u kojoj je prikupljeno preko 200 hiljada eura za liječenje Muhameda Talića, mladog fudbalera iz Sanskog Mosta. Ono što ga čini ponosnim i posebnim kada je riječ o doprinosu razvoja rodnih Hambarina je angažman u pokretanju i uspješnom završetku akcije izgradnje Šehidske munare u rodnom džematu.

Našom zemljom je prostrujala vijest da je u saobraćajnoj nesreći, poginula njegova desetogodišnja kćerka Alisa. Nenadoknadiv gubitak za Admira Kaltaka i njegovu porodicu. Kada vam je čovjek kao što je Admir Kaltak rođak, prijatelj, komšija i znate da ga je pogodila tako teška tragedija, izuzetno vam je teško ne pustite suzu.

Znamo da ga vjera čini čvrstim u ovim teškim danima koji su mu napunili srce bolom većim od Mataruškog Brda. Skrhan od bola, ali ne i dobrih djela. „ODLUČILI SMO DA ĆEMO DONIRATI ORGANE NAŠEG MELEKA. ALISU ĆE DIDO DOČEKATI U DŽENETU I OTVORITI JOJ VRATA, A NJENI ORGANI ĆE POMOĆI DA SPASIMO PETERO DJECE“, riječi su Admira Kaltaka.

Mi smo ti podrška, predobri naš Admire i dijelimo tvoju bol i tugu. Neka tebe i tvoju porodicu Gospodar nagradi saburom.

senzor.ba