Senadin Ferhatović, Busovljak koji već duži niz godina živi u Beču u Austriji, je vlasnik firme “Ferhatović Suhomesnati Proizvodi Wien”.

Vjerovatno ne postoji Bosanac ili drugi gost sa područja ex-yu prostora koji rado ne dođe u Senadinovu trgovinu kako bi kupio prvoklasno meso ili probao bosanske ćevape usred Beča.

Osim po poslu kojim se bavi poznat je i kao čovjek dobrog srca, humanitarac koji učestvuje u brojnim projektima od pomaganja onima za čije sudbine se upozna putem emisije “Ispuni mi želju” a tako i preko Facebook grupe “Kuhajte s nama”.

Brojni su i oni kojima je osigurao da besplatno obave hadž i umru.

  • Ovaj čovjek je počeo od nule iz gepeka svoga automobila i napravio vodeći brend na području Evropske unije. Ja sam doživljavao poraz za porazom u svom životu i poslu, bio sam uporan, sve dok jednog dana nisam uspio. Često puta sam padao ali svaki put sam ustao otresao prašinu sa sebe i išao dalje ka svome cilju. Budite uporni, hrabri, odlučni i pošteni sigurno ćete uspjeti. Elhamdulillah  –  poruka je upravo Senadina Ferhatovića.

O Senadinu bi se moglo pisati mnogo, a otkrivamo još jedan detalj koji upravo vidite na fotografiji. Malo je poznato da dok je Senadin prodavao meso “iz gepeka” kako voli reći koristio je upravo jednu vagu koju je imao a koja se nalazi na fotografiji ispred njegove lijeve ruke. I danas je čuva, ne zaboravlja kako je došao do svega što ima danas.

Cijelu priču o Senadinu možete pogledati OVDJE.