Selma Viteškić na Facebooku je objavila status koji se širi društvenim mrežama na kojim je podijelila fotografije studentica, uključujući i svoju sliku, gdje je istakla nezadovoljstvo prema državi BiH.

Viteškić je studentica Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a kako je istakla na ovim fotografaijama nisu „sretne slike i ne treba da čestitate već da se ljutite“.

– Ovo su slike tri osobe od mnogo više apsolvenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu koji izgleda neće moći biti vaši ljekari za nekoliko mjeseci, a trebali su.

Ove slike govore o tome kako smo možda pogriješili što fakultet nismo upisali u nekoj drugoj državi kao što su nam govorili: “Idi sine odavde, ova država je cirkus”. Ma nije, kontali smo, država je pobogu, mora biti nekog reda.

Trenutno vam ove slike govore o tome kako bismo u ovom momentu trebali biti sretni jer smo jučer položili posljednji ispit na Medicinskom fakultetu, a mi se brinemo hoće li nam dopustiti da branimo svoj diplomski rad.

Moje kolege i ja smo na početku ove akademske godine bili oslobođeni plaćanja školarine od 6000 maraka, jer smo imali odlične prosjeke u prethodnoj.

Jutros nam kažu kako moramo uplatiti tih 6000 KM, inače ne možemo diplomirati.

I evo sada umjesto da spremamo diplomski rad koji treba da branimo za mjesec, mi razmišljamo šta da radimo, kome da se obratimo i na koga da vičemo.

Do kada ćete se dodavati s nama kao lopticama – poručila je Viteškić, označivši nekoliko medija, Vladu Kantona Sarajevo, Studentski parlament UNSA i Univerzitet u Sarajevu ispod objave.

mahalla