Piše, Muhamed Mahmutović, pisac

Ne mogu se još sabrati od šoka, koji su nam priredili Nikšić, Forto i Konaković, kad su sjedili oborene glave dok im gnjida poput Dodika psuje usred države genocid u Srebrenici. I sve to u herojskom konjicu, na Kurban bajram, deset dana do kolektivne dženaze žrtvama genocida u Potočarima, čije pronalaženje i identifikacija još uvjek traje, a preživjelih majki iz Srebrenice je sve manje!
Bio sam jedan od onih koje je Zukorlić nazivao svojim prijateljima, često smo putovali zajedno i nastupali na raznim manifestacijama, pa znam kako je bio emotivan na ove teme. Kad je bila u pitanju Srebrenica i genocid nad Bošnjacima, sam sebi je prigovarao i tražio halal od silovanih Bošnjakinja, koje “nismo zaštitili”, govorio bi, a majke Srebrenice su bile od strane njega poštovane više nego od bilo koga drugoga.
On se izborio za prijavu u Srebrenici i dolazio na izbore, a na svakoj dženazi se spuštao u mezar žrtava i pobožno ih spuštao u njega. Na dženazi sina Kade Hotić, toliko je plakao da je izgledalo kako nikad neće stati…
Naš ugledni pisac i režiser Avdo Huseinović prepričava jedan detalj iz Novog Pazara, kad je sjedio u društvu Zukorlića i jedan mladić prišao muftiji da ga obavijesti o izvršenom zadatku. Kad se momak udaljio muftija mu reče: “Poslao sam ih da sve ugostitelje u Novom Pazaru zamole da ugase muziku, jer u Novi Pazar ulaze majke Srebrenice. Kaže da su svi poslušali i oni koji me vole i oni koji ne vole”!
Kako će se ova gore trojka s njim sresti na sudnjem danu?
Oni ne samo da su sjedili oborenih glava, oni su zaustavljali jedinog koji se suprostavio tom ponižavanju žrtava i nacije.
Oni pozivaju gnjidu da “nastave razgovore” i poručuju mu da će sjesti ponovo s njim, ako on ponovi to isto!
E moj dragi prijatelju Mumamere, Allah te na vrijeme sebi uzeo, da ne doživiš ovo što mi doživjesmo, a šta ćemo još doživjeti s ovakvim kukavicama i bijednicima, samo On Svevišnji zna!

senzor.ba