Malo je onih koji ne vole kisele krastavce, te zbog toga se često nađu na meniju.Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine, vrlo malo masnoće te prehrambena vlakna.Osim toga, bogat su izvor minerala među kojima su i željezo, kalij, natrij i fosfor. Sadrže i vitamine poput vitamina C, A, B-6, B-12, riboflavin, niacin, i tiamin.U nastavku pogledajte koje su još dobrobiti kiselih krastavaca:

1. Snažan su antioksidans – štite tijelo od slobodnih radikala, nestabilnih hemikalija koje oštećuju stanice u našem organizmu.2. Izvrstan su probiotik – balansiraju probavu i ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio naše zdrave probave.3. Čuvaju jetru – osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru i pomažu joj da filtriraju toksine iz organizma.

4. Sprječavaju nastanak čira na želucu – čir je unutarašnja rana na želucu, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama. Kiseli krastavci štite želudac i sprječavaju nastajanje čireva.5. Pomažu kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako kiseli krastavci stabilizuju količinu hemoglobina – proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kiseonik. Kiselost krastavaca pomaže u kontroli dijabetesa, prenosi “Novi“.