Nedavno sam čuo za slučaj sestre muslimanske koju je čovjek razveo nakon samo sedam dana braka, nije se udostojio da je razvede kao pravi vjernik i muškarac, nego joj je, kao zadnji ljigavac i kukavica, razvod dao pute sms-poruke, a nakon toga je blokirao na svim mogućim kontaktima. Šta reći na ovu neviđenu drskost, koju posluku porati? Iz ličnog iskustva znam da ovo nije ni prvi ni posljednji slučaj poigravanja sa čašću i dostojanstvom čednih i čestitih djevojaka, koje traže spas u islamskom braku.Žalosno ali istinito je da ovakvi postupci često dolaze od onih koji se smatraju velikim sljedbenicima i zagovornicima Sunneta i prakse prvih generacija muslimana. Kakve veze, gornji slučaj, ima sa Kur’anom i Sunnetom? Kur’an i Sunnet se žive konkretnim djelima, a ne ispraznim i otrcanim frazama i floskulama.Moja poruka roditeljima i djevojkama: udajite svoje kćeri na poznato, ispitajte dobro situaciju prije nego svoje kćeri date u “nepovrat”, tražite za njih podobne, sposobne i odgovorne muževe, koji će ih znati cijeniti i čuvati njihovu i vašu čast i dostojanstvo, a pazite se slatkoriječivih, prefarbanih, kamufliranih i mračnih tipova, kojima je brak tek prilika za samodokazivanje i tlačenje drugih, makar na silazili sa pustekije.

mr.Semir Imamović muslimanka.org

Pročitajte još: PRIČA KOJA JE RASPLAKALA MNOGE: ŽENA OTJERALA MALOG ROMA IZ PRODAVNICE BICIKALA, A NAKON 15 MINUTA…

Poučna priča u kojoj na vidjelo izlazi ono dobro u ljudima, a pogotovo u djeci neopterećenoj svijetom u kome žive…“Imam prodavnicu bicikala, i svaki dan u nju svraća jedan mali Rom, koji me pita da mu dam pare za doručak da nešto pojede.
Iako mu uvijek dam nešto sitniša, taj dan sam bila opterećena svojim problemima i nervozna, i rekla sam mu, malo povišenim tonom da nemam para, da toga dana ni ja nisam ništa jela i da izađe iz moje radnje.Poslušao me je i izašao bez riječi iz prodavnice.Na moje iznenađenje, vratio se nakon nekih 15-tak minuta. U ruci je nosio jednu kiflu na papiru, koja je bila podijeljena na dva dijela. Zamolio me je da je podijelimo.Kad sam to vidjela, nešto mi se stislo u grlu, nisam mogla vjerovati. Samo sam mu rekla: “Izaberi bicikl koji želiš da ti poklonim”.A nikad slađu polovinu kifle nisam pojela nego tad…”

islamonline24.com