Teško oboljela Emina Hadžić pobijedila karcinom!

Ranije smo pisali o akciji za prikupljanje 20.000 maraka koje su bile neophodne za liječenje teško oboljele Emine Hadžić.

Kako su naveli ranije iz Udruženja „Svjetlo grada“, ovoj 30-godišnjakinji prije pet godina ustanovljen je karcinom štitne žlijezde, a operisana je na klinici Koševo i tom prilikom štitna žlijezda je izvađena, a Emini nakon zračenja propisana doživotna terapija hormona, bez koje ne bi mogla živjeti.

Iako je sve upućivalo na to da je izliječena, mlada žena je nakon tri godine dobila neobične simptome i jake bolove u vratu, te ponovo završila u bolnici. Antibiotici koje je koristila nakon što su je otpustili nisu pomogli, pa je i dalje trpila jake bolove.

Danas stiže lijepa vijest, humanitarno Udruženje “Svjetlo grada” objavilo je da je Emina izliječena.

Radila sam nalaze, hormoni su mi jako visoki ali je normalno jer nisam pila lijekove mjesec dana, u ponedjeljak sam primila radioaktivni još i nakon dva dana zračenja danas je došao taj dan. Dan za snimanje. Napokon sam ozdravila. Nakon dvije i po godine borbe. Doktor mi je danas prišao pružio ruku i rekao Emina čestitamo pobjedila si karcinom. Nikad veću sreću nisam osjetila kao tad i prve suze su krenule al od sreće. Hvala vam ljudi svima, danas ste zvanično spasili jedan život uz pomoć Allaha. Neizmjerna vam hvala svima – kazala je Emina.

dijasporainfo.net