Kako počinje sezona vjenčanja uzmite u obzir sljedeće stvari:

Za braću:Brak neće izliječiti vašu ovisnost o pornografiji i zagledanje. Terapija i predanost hoće. Ispravite svoje probleme prije nego što upropastite nečiji drugi život.Da, bolje je da mlađi oženite. Ali, morate biti u finansijskoj mogućnosti. Ako još uvijek tražite od svog babe novac za benzin, onda biste trebali razmisliti.Nemojte zavlačiti djevojku i njenu porodicu godinu dana, a onda nestati. Ako niste zainteresovani, onda odmah dajte na znanje tako da svi možete nastaviti dalje.Nemojte očekivati bereket kada ste već iskoristili sumnjiva sredstva za brak.Pripremite svoje životne vještine. Naučite kako da kalkulišete, izbacite smeće i radite stvari i kada to ne želite.

Za sestre:Ako izbjegava tvoju porodicu, onda je to od početka loš znak.Što više zagadite svoj um holivudskim fantazijama, to će vaš brak biti udaljeniji od stvarnosti.Nemojte slušati one koji govore ‘Nije ti potreban muškarac. Neka uživaju u svojim životima samca.Budite saosjećajne prema svojim roditeljima. Oni vam zaista žele najbolje. Mogu u potpunosti pogriješiti, ali im to recite s puno poštovanja.S 21 godinu nije ‘stara’ da bi se udala. Bolje se udati sa 25 i biti sretna, nego sa 20 i biti očajna.

Za oboje:U društvu ignorišite osobe koji žele nahuškati jedan pol protiv drugog. Muškarci i žene se međusobno upotpunjuju. Jedno drugom su potrebni.Brak nije 50/50, već 100/100. Morate biti spremni na kompromis u nekim stvarima zbog većeg dobra po vas oboje.Oboje biste trebali biti u boljem stanju nakon braka, a ne gorem.Idite zajedno na neka vjerska okupljanja poput predavanja, namaza, dova, itd. To će vam pomoći da razvijete jaču vezu- onu duhovnu.Zapamtite da putovanje postaje bolje vremenom.Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisao: Omar Husein Prijevod i obrada: IslamBosna.ba