Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanel Kajan objavio je na društvenim mrežama uznemirujuće fotografije lažnih smrtovnica, upaljenih svijeća i pogrebnih vijenaca koji su osvanuli u istočnom dijelu Mostaru.

OGLAS

Kajan je dodao i da su dronovi “ponovo nadlijetali istočni dio grada”.

Top 10 Places To Visit AFTER Coronavirus
00:00

Previous
PauseNext

00:48 / 10:26
Unmute
Settings
Fullscreen
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player
“Noćas su u mostarskom naselju Donja Mahala “nepoznate osobe” postavile upaljene svijeće, šahovnice i mrtvačke vijence.

Ovo govori o potpunoj nespremnosti za sprečavanje događaja koji uznemiruju stanovnike.

Također, po Carini, u Cernici, na Bulevaru zalijepili su smrtovnice Veležu, u kojem su među ‘ožalošćenim’ navedene i Balije.

Dronovima su ponovo nadlijetana naselja u istočnom dijelu grada.

Bošnjaci su u Mostaru ne samo ugroženi, nego i u opasnosti! U ovu situaciju dovela nas je bezidejna, besciljna i poražavajuća politika onih koji se vole predstavljati kao zaštitnici Bosne i Hercegovine, bošnjačkog naroda i zaštitnici pola Mostara, jer su se druge polovine odrekli još 1993. godine”, napisao je Kajan.

Da se zaključiti da je riječ o nastavku prepucavanja između dvije navijačke skupine iz Mostara koje je u proteklom periodu prešlo sve granice navijanja i ljubavi prema klubu.

Podsjećamo, stadion Veleža je iz drona posut kiselinom, a prije toga su naoružani navijači Zrinjskog upali u kuću jednog od navijača Veleža prenosi slobodna-bosna.ba