Navede me ovo na dublje razmišljanje o ženama sa prevelikom tjelesnom težinom. Ovdje prije svega mislim na zene koje su imale idealnu kilazu , i onda se udebljale mnogo i naglo a pri tome nije ih briga ni za izgled ni za zdravlje. Neki bi rekli : Pametno zna zena zivjeti. Mozda bih i ja tako do juce rekla , ali onda bih vas lagala i stvarala laznu sliku o tome kako je biti predebela bas cool.Po islamu duznost i obaveze svake zene je da strogo vodi racuna o svom izgledu !Porod jedan, dva, tri…Pet. Nema veze koliko puta si se porodila ne tjesi se time. Naprotiv , to samo treba da ti je motivacija za jos boljim izgledom.Pise vam ovo zena koja je prije godinu dana imala skoro 80 kg za moju visinu to je značilo da bure kiselog kupusa šeta gradom ! Moram priznati bio je čaroban osjecaj jesti sve sto oči uvijek gladne vide. Kolači i sampita bili su mi svakodnevnica . Uživala sam bukvalno , sve me neka milina oblije kad vidim kljukusu sa piletinom mmmm….

Ljudi moji meraka …Trajalo je to dok nisam jedan dan pozelila obuci svoju najdrazu haljinu za koju sam mislila kako mi ona uvijek moze jer je univerzalna ko fol ne mogu se nikas toliko udebljati da u nju necu moci stati.Aauuuu u trenu dok sam je navlačila negdje između stomaka i ramena zaglavila …I nece i neće se navući.Ja pokusala navući a čitava porodica mi je svlačila 😂 …Tog trena rekla sam sebi : To je to Razo.Sve ove kile dobila si na samo jedan nacin : PREKOMJERNIM JEDENJEM !Za samo 10 mjeseci bez kolaca i hljeba (pite i sve sto ima brasno 😁) smrsala sam gotovo 20 kg.Mnogi su mi pisali kako si smrsala ?Svima sam rekla : Prestala žderati.

Najgora je opcija da sebe same tjesite kako vas bas briga sta ko misli, i kako ste sebi i onom ko vas voli super … To ste u pravu i ne treba vas biti briga sta drugi misle nego sta vi mislite o sebi kad zatvorite vrata sobe i stanete ispred ogledala ?!Tacno je i to da cete onom koji vas voli uvijek biti lijepe ali je isto tako tacno da ce on jednim okom pogledati onu sto pazi na svoj izgled.Ovo sto pisem uzmite kao motivaciju, nista vise !Pustite mi pricu kako se i časa vode prima , tu tezu zive bile ne izgovarajte nigdje naglas 😁 .Zasto same sebe stavljate u okove koji se zovu pretilost ?Ako se mozete udebljati mozete i smrsati !Mislite na sebe jer niko drugi nece.Ja sam odabrala misliti na sebe.Sad cesto od svoje cure posudim hlace , jaknu… Zatim dosao je meni najdrazi dio komentari rodbine , kolegica : Sto si toliko smrsala sad ko da si starija nije ti to lijepo nikako , da nisi bolesna sta ? Bome ti ko da ces se Jopet udavati,haj bona naji se , jednom se zivi, prije si ljepsa bila…Nisam bolesna zdravija sam nego ikad i da udavacu se jos jednom 😁😃 …Tek tada sam pomislila : BAS ME BRIGA STA KO MISLI !😉

Razija Razo – Muhabet sa Razom