Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik obratio se danas prilikom otvorenja džamije Arnaudija u Banjoj Luci, te je tom prilikom poslao pomirljive poruke kazavši da je “Arnaudija svjedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta”.

“Danas svjedočimo veoma bitnoj stvari, a ono što se desilo prije 30 godina na današnji dan je bila greška. Ne može se nikakvim rušenjem dovesti u pitanje postojanje ovakvih bogomolja”, kazao je Dodik na početku obraćanja, a u nastavku govora je rekao da sve što može da se gradi je mir.

00:00

Previous
PlayNext

00:00 / 01:54
Mute

Settings
Fullscreen
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

ADVERTISEMENT
Na pomirljive izjave kakve nismo navikli od Dodika, naročito u proteklom periodu kada je govorio da sa muslimanima ne može ni isti zrak dijeliti, reagirao je zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP).

“Nažalost, rušenje Adnaudija džamije, jedne od 534 srušene džamije u RS-u,nije bila “greška” već planiran zločinački poduhvat od strane vojnog i političkog rukovodstva tadašnjeg RS-a i genocidnog dvojca Karadžić-Mladić koje danas na sva usta slaviš Milorade”, napisao je Mašić na društvenoj mreži X prenosi slobodna-bosna.ba