Vidite li šta piše na ovom papiru na frižideru od sladoleda?
Ako ne vidite, evo prenijet ću vam: “Kratka pauza za namaz. Molimo da sačekate.”
Znate li gdje je ovo napisano? U centru grada Zenice, na glavnoj šetnici, na najprometnijoj ulici i dijelu grada Zenice.
Ovo je poslovnica “Urban Ice Cream”, slatki odjeljak Urban Grill 2-a, jednog od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u gradu.
Dokaz da vjera može i treba da bude na prvom mjestu, te da se posluje na halal način jesu brojni primjeri mladog Armina Gafurovića, inače vlasnika ovog zeničkog brenda, te velikog humanitarca i dobročinitelja, omiljenog među Zeničanima, te pomagača u svemu, pa i u zdravlju maca ili pasa, koji se s vremena na vrijeme pojave u blizini.
Njegovi usposlenici mogu bez problema da obavljaju svoje vjerske obaveze, na vrijeme klanjaju namaz, dok je hidžab za uposlenice čak i poželjan, bez uslovljavanja da to mora biti neki dresscode, uniforma sa hlačama ili odjećom s kojom se ne ispunjava propis hidžaba.
Dugo godina radim na brojnim i raznovrsnim humanitarnim i društveno-korisnim projektima i to s ponosom kažem, a još ponosnije naglašavam da ne postoji projekt u kojem sam bila sudionik, gdje smo se za neku pomoć ili uslugu obratili Arminu i njegovoj ekipi, a da on nije bez ikakve protuusluge to realizovao, odradio i pomogao.
Preuzet dio teksta od: Adla Abazović