Prehladu liječimo toplim napitcima, ali često neka hrana i piće mogu da umanje šanse za brzim izlječenjem. Ove namirnice treba da izbjegavate, sve dok vas prehlada ne napusti:

Kupovni voćni sokovi – Sokove koje kupujete u prodavnici u sebi sadrže velike količine šećera kojima se oslabljuje imunitet.
Pržena hrana – Pržena hrana nije zdrava ni kada smo zdravi. Ona je prepuna zasićenih masnih kiselina koje mogu značajno da poremete probavni sistem organizma.
Kafa – Kada smo bolesni, trebalo bi da pojačamo unos tečnosti. Kafa, odnosno kofein kao glavni sastojak omiljenog crnog napitka djeluje kao vrlo snažan diuretik, što može da izazove dehidraciju već oslabljenog organizma.
Kisele namirnice – Kisele namirnice mogu da iritiraju već oštećenu sluznicu, što može dodatno da pojača simptome bolesti. Pomorandžu i ostale citruse najbolje je da iscijedite i da pijete u kombinaciji sa toplim napicima.
Mliječni proizvodi – Iako mliječni proizvodi sadrže proteine i vitamin D koji pomaže u jačanju organizma, isto tako pojačavaju izlučivanje prirodne sluzi u organizmu, što može dodatno da pojača kašalj.
Izvor: avaz